Minőség, tapasztalat, stílus...

Szolgáltatások

Karosszéria munkák

Mielőtt a karosszériának nekiáll a csapat, előtte az utolsó csavarig szétszedjük az autót. Ezeknél a munkálatoknál a karosszéria minden négyzetcentiméterét átvizsgáljuk, gyakorlott karosszérialakatosaink pedig minden lyukat, törést, horpadást vagy hiányosságot kijavítanak. A karosszéria minden kis elemét olyanná varázsolják, mintha az teljesen gyári lenne.

Fényezés

A fényezés előkészítése,minden esetben a tökéletes lakatos munka után kezdődik. Mivel minden autónk teljes homokszóráson esik át,így fém tiszta felületre dolgozunk. Ahol kell üvegszálas kittet használunk,majd egy finomabb kitt követi. A következő a polyester (töltő-alapozó), és csak utána a füller(szórókitt). Ezek felhordása és csiszolásuk után,következik az autó színre festése. Természetesen minden autó az eredeti színét kapja,kivétel egyedi megrendelés esetén!

Szerkezeti munkák

A szerkezeti munkálatoknál odafigyelünk a jármű tökéletes összhangjára, hogy minden professzionális legyen, és minden hibátlanul működjön. Csapatunk nem ismer kompromisszumokat, ezeknél a munkálatoknál is a legmagasabb előírásoknak megfelelően állítják be az autót, a tökéletességre törekedve.

Kárpitos munkák

A kárpitozást remek szakembereink gyakorlott kezükkel és kreatív csapatmunkával végzik. Bármilyen rossz alapból is képesek vagyunk mesterművet faragni, aminek legtöbbször csak a képzelet szab határt. Az autó teljes utasterének a kárpitozását újra cseréljük, akár a kívánt színre is!

Autovillamossági munkák

A jármű autóvillamossági átvizsgálása során minden olyan vezetéket kicserélünk, a restaurálási kritériumoknak megfelelően, amik a későbbiek folyamán meghibásodáshoz, zavarhoz, működésképtelenséghez vezethetnek. Ezeken kívül az összes elektromos alkatrészt átvizsgáljuk, és minden esetben fel is újítjuk őket. A csapat kezén nem megy úgy át autó, hogy az összes villamossági alkatrészt fel nem restaurálták volna.

Krómozás

A klasszikus krómozás galvanizálással zajlik. A krómozandó tárgy felületét fizikailag-kémiailag alaposan letisztítjuk, majd galvanizáló kádba helyezzük. Sőt, kádakba, mivel az igazán tartós krómréteg ugyanis nem mindjárt a vasra kerül fel, hanem előbb rezet, majd nikkelt viszünk alá, a króm csak az utolsó réteg.

A galvanizálás során a munkadarabot elektrolit fürdőbe merítjük, mellé csobbantjuk a galvanizáló anyagot. Az áramkörben a galvanizálandó anyag a katód, a galvanizáló az anód, utóbbi lassan feloldódik, majd ionja kiválnak az előbbin.

A krómozást igénylő alkatrészek krómozásának a segítségével járműve feltűnőbb és szebb lesz, mint valaha!